Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@19:38:54 GMT

درمان‌های غذایی بواسیر در بچه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۳۲۷۲

درمان‌های غذایی بواسیر در بچه‌ها

بواسیر (هموروئید) چیست؟
متورم شدن ورید‌های انتهای روده بزرگ و نزدیک مقعد که با افزایش فشار و خونریزی همراه است و در بیشتر موارد با بروز توده یا توده‌هایی در داخل و یا خارج مقعد بروز می‌کنند، را بواسیر یا هموروئید می‌گویند.

بواسیر (هموروئید) در هرسنی و در هر نژادی بروز می‌کند، اما بر اساس نظر پزشکان اطفال هر چند که بروز این مشکل در نوزادان و کودکان هم مشاهده می‌شود، اما موارد مزمن آن در این قشر سنی نادر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عوامل متعددی در بروز بواسیر (هموروئید) موثر هستند، اما دو علت اصلی را یبوست و اسهال مزمن می‌توان نام برد.

عوامل بروز دهنده بواسیر (هموروئید) در کودکان 

عوامل متعددی در بروز این مشکل در کودکان دخیل هستند، اما سه علت شایع آن در جامعه کودکان شامل موارد زیر می‌باشد:* مدت طولانی نشستن بر روی یک سطح سفت مانند نشستن طولانی مدت کودکان بر روی نیمکت یا صندلی چوبی

* مدت طولانی نشستن کودک در توالت برای دفع مدفوع به همراه استفاده از دستمال توالت‌های معطر و رنگی برای تمیز کردن مقعد نوزادان یا کودکان.

مشکلات گوارشی ناشی از بی‌نظمی در حرکت روده‌ها به‌خصوص روده بزرگ می‌تواند ناشی از گستره وسیعی از عوامل پزشکی از جمله مشکلات هضم و جذب در دستگاه گوارش کودک باشد که به صورت یبوست و فشار در روده‌ها خود را نشان می‌دهد.

علائم


مشکل در دفع مدفوع، حضور خون در مدفوع، حضور ترشحات موکوسی در لباس زیر کودک و درد در هنگام دفع مدفوع از جمله نشانه‌های مرتبط با حضور بواسیر (هموروئید) در کودکان می‌باشد.

والدین به محض مشاهده این مشکلات باید کودک خود را نزد یک پزشک اطفال جهت تشخیص قطعی و درمان ببرند.

تشخیص


در بیشتر موارد با عنوان علائم و نشانه‌های بیماری توسط والدین به پزشک، تشخیص به راحتی صورت می‌گیرد، اما در برخی موارد و برای تشخیص این که بواسیر (هموروئید) در داخل و یا خارج مقعد حضور دارد نیاز به انجام معاینات پزشکی تکمیلی‌تر و انجام آزمایشاتی مانند آنوسکوپی و کلونوسکوپی نیز می‌باشد.

درمان


به طورکلی درمان در دو جنبه باید همزمان انجام گیرد.

یکی درمان داروئی شامل استفاده از دارو‌های تنظیم کننده حرکت روده‌ها و ضد یبوست و دیگری توجه به نکات تغذیه‌ای مرتفع کننده مشکل فشار در روده‌ها که در زمینه نکات تغذیه‌ای در درمان بواسیر (هموروئید) باید به این موارد توجه شود:

* مقدار کافی آب نوشیده شود. در صورتی که کودک آب ولرم کافی بنوشد حرکت روده‌ها تنظیم می‌شود و از این طریق فشار موجود در انتهای روده بزرگ و مقعد به تدریج کاهش می‌یابد و مشکل بواسیر (هموروئید) به آرامی برطرف می‌گردد.


* حجم دریافتی فیبر‌های غذایی در رژیم غذایی کودک افزایش یابد. در این مورد توصیه می‌شود هر دو فیبر غذایی محلول و نامحلول در رژیم غذایی افزایش یابد.

به این ترتیب از بروز یبوست مزمن که یکی از دلایل اصلی حضور بواسیر (هموروئید) در کودکان است، جلوگیری می‌شود.

در نتیجه توصیه می‌شود که در رژیم غذایی کودک مقادیر مصرف حبوبات، میوه و سبزی افزایش یابد.

* مصرف غذا‌های فرآیند شده و آماده به‌طور کامل باید در رژیم غذایی کودک مبتلا به بواسیر (هموروئید) قطع شود و به جای آن غذا‌های خانگی سالم استفاده شود.

* مصرف غذا‌های سرخ شده و بسیار چرب در رژیم غذایی کودک مبتلا به بواسیر (هموروئید) باید محدود گردد.

* نان‌های سبوس‌دار باید جایگزین نان‌های سفید و کم سبوس یا بدون سبوس شوند.

پیشگیری


مهم‌ترین راه پیشگیری از بروز بواسیر (هموروئید)، پیشگیری از بروز یبوست در کودکان می‌باشد.

به همین دلیل به والدین توصیه می‌شود که دریافت میوه‌ها و سبزی‌ها را در رژیم غذایی کودک خود افزایش دهند.

به این معنی که سعی کنند در وعده‌های اصلی کودک حتما سبزی‌ها را به صورت خام و یا پخته بگنجانند و کودک‌شان سه نوع میوه را در روز استفاده نماید.

* غلات و حبوبات در رژیم غذایی کودک موجود باشد. برای مثال سوپ را می‌توان با انواع لوبیا‌ها برای کودکان تهیه کرد و یا خوراک‌های لوبیا یا عدسی را حتما در رژیم غذایی کودک قرار داد.

* مصرف غذا‌های آماده و پرادویه در رژیم غذایی کودک محدود شوند.

* نان‌های سبوس‌دار بهترین انتخاب برای پیشگیری از بروز بواسیر (هموروئید) در کودکان می‌باشند.

* والدین سعی نمایند به کودک خود فرا دهند که او باید روزانه حداقل ۶ لیوان آب بنوشد که البته در آب و هوای گرم این نیاز به مصرف نوشیدن آب بیشتر هم می‌شود. به علاوه این که مصرف نوشیدنی‌های گازدار مانند انواع نوشابه‌ها باید محدود یا قطع شود و به جای آن از انواع آب‌میوه‌های طبیعی استفاده شود.

منبع:زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بواسیر تغذیه کودک زندگی آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۳۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • درمان رایگان کودکان بیمه شده زیر هفت سال
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • حس خوب حمایت
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید