Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- در این مطلب با بیماری هموروئید یا بواسیر و مختصری با روش های درمان این بیماری آشنا می شوید. در ادامه همراه ماه باشید.

بواسیر را بشناسیم!

بیماری بواسیر یا همان هموروئید یکی از انواع بیماریهای نشیمنگاهی است، این عارضه قدمت دیرین دارد و از گذشته تا به امروز شیوع بسیار بالایی در جوامع به خصوص جوامع پیشرفته تر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارهای ابتلا به این بیماری نشان می دهند، حداقل 3 نفر از هر 4 نفر بواسیر دارند.

خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی  و روش های نوین جراحی و استفاده از لیزر در کمتر از نیم ساعت میتوان این بیماری را درمان کرد که در مقایسه با گذشته که بیمار می بایست بیهوش میشد و حداقل یک شب در بیمارستان بستری بود، پیشرفت چشمگیری است.

در مرحله اول لازم است با بیماری به طور کلی آشنایی شوید و با بررسی علائم و با کمک پزشک بیماری تشخیص داده شود.

به طور کلی بواسیر گشاد شدن یا متورم شدن سیاهرگ ها در مقعد و یا خارج از آن است. در صورتی که این سیاهرگ ها بیش از حد گشاد و متورم شوند، ممکن است از دریچه مقعدی خارج شوند. که در این صورت اصطلاحاً هموروئید پرولاپس شده است.

با ابتلا به این عارضه، علائمی در شما ایجاد می شوند که شامل درد، خونریزی یا خون در مدفوع، خارش، سوزش مقعد و احساس پر بودن مقعد و نیاز مداوم به دفع (در هموروئید داخلی) و لمس توده ای در نزدیکی مقعد (هموروئید خارجی) است.

روشهای درمان بواسیر چیست؟

بعد از اینکه از ابتلا به بیماری اطمینان یافتید، لازم است با انواع روشهای درمانی آشنایی یابید تا از میان آنها یکی را برگزینید. قبل از معرفی درمان با لیزر لازم است دیگر با روشهای درمانی آشنا شوید.

رابربند : درمانی مناسب برای مراحل اولیه و تنها مختص به هموروئید داخلی، شامل بستن کش لاستیکی به پایه هموروئید، عوارض درد شدید، خطر عود مجدد بیماریاسکلروتراپی : درمانی مناسب برای مراحل اولیه بیماری، مناسب برای انواع هموروئید های داخلی و خارجی ، تزریق مایعی مخصوص به سیاهرگ برای ایجاد چسبندگی و قطع جریان خونرسانی، عوارض کبودی و لخته شدن خون، خطر عود مجدد بیماریهموروئیدکتومی : درمانی مناسب برای مراحل پیشرفته بیماری، مناسب برای انواع هموروئید های داخلی و خارجی ، جراحی هموروئید یا هموروئیدکتومی برای برداشت بافت آسیب دیده، عوارض درد شدید، خونریزی، خطر عود مجدد

 

درمان های ذکر شده در گذشته ای نه چندان دور کاربرد های بسیاری داشتند اما به ورود لیزر به لیست این درمان ها انجام آنها تقریباً منسوخ شده است. علت این امر هم همان طور که توضیح دادیم، عوارض مختلف این درمان ها و خطر بازگشت مجدد بیماری است. اما درمان با لیزر چیست و چرا همه پزشکان آن را توصیه می کنند ؟؟؟

درمان بواسیر با لیزر

برای درمان قطعی تنها راهکار قطع موضع متورم و یا از بین بردن همان سیاهرگ آسیب دیده است. بطور کلی عمل بواسیر یا هموروئید با لیزر به دو روش مختلف این درمان صورت میگیرد. این دو روش عبارتند از :

درمان با لیزر مادون قرمز یا IRC

در این روش کم تهاجمی و غیر جراحی، هدف برش بافت آسیب دیده نیست. بلکه با تابش اشعه مادون قرمز توسط یک پروب، رگ بالای بواسیر را توسط حرارت بالای اشعه خشک می کنند. این اشعه رگ را منقبض و سپس منبسط می کند تا در عرض چند دقیقه جریان خونرسانی به بافت قطع گردد.

 اما این روش تنها مناسب هموروئیدهای داخلی درجه یک و دو است. یعنی اگر میزان پرولاپس زیاد باشد و یا هموروئید پیشرفته باشد، این درمان موثر نخواهد بود. در این مورد از لیزر CO2 استفاده می شود.

درمان با اشعه CO2

درمان با اشعه CO2 مناسب برای هموروئید های پیشرفته و پرولاپس شده است. در این روش با عبور جریان الکتریکی از لوله حاوی این گاز اشعه ای تولید می شود که به شدت قدرتمند و در حین حال کم خطر است.

با تابش این اشعه بر روی بافت آسیب دیده، موضع متورم برش خورده و بافت آسیب دیده قطع میشود. درمان با این روش موجب میشود، کمترین میزان آسیب به بافت های اطراف وارد شود، زیرا این لیزر دقت بالایی داشته و مانع از وارد آمدن آسیب به نواحی اطراف میشود. از طرفی لیزر حین برش ورودی رگ و اعصاب آسیب دیده را ترمیم کرده تا از خونریزی و درد جلوگیری شود.برای آشنایی بیشتر با روش های درمان هموروئید Mayoclinic مطلب مفیدی دارد که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.

مزیت های لیزر بر دیگر روشهای درمان چیست؟

از مهمترین مزیت های قابل توجه لیزر در مقایسه با سایر روشها می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

لیزر قدرتمند است و میزان خطای کمی دارد.لیزر درمان قطعی و بیماری را برای همیشه درمان می کند.لیزر نیازی به پانسمان و یا تامپون ندارد.لیزر بدون درد و یا خونریزی انجام می شود.لیزر درمانی سریع، سرپایی است که نیازی به بستری در بیمارستان ندارد.لیزر جای زخم یا اسکار آزار دهنده ای به جای نمی گذارد.لیزر بدون خطر عفونت و التهاب انجام می شود.لیزر هزینه مناسب تری نسبت به سایر روشهای درمانی دارد.لیزر دوره نقاهت پس از بیماری را کاهش می دهد و زخم حاصل از آن به سرعت بهبود پیدا می کند.لیزری روشی بی خطر و ایمن است که عوارضی ایجاد نمی کند. عوارض لیزر چیست؟

تا به حال هیچ عارضه ای از انجام لیزر مشاهده نشده است و در واقع می توان گفت لیزر کاملا ایمن و بدون خطر خواهد بود. مقدار کمی خونریزی تا 10 روز بعد از لیزر طبیعی است و نیازی به نگرانی ندارد. اما در صورت تجربه علائمی مانند درد شدید، خونریزی سنگین و یا هر عارضه غیر طبیعی دیگر به با پزشک خود مشورت نمایید.

هزینه لیزر

 فاکتورهای مختلفی بر هزینه لیزر تاثیر گذار هستند. هزینه این درمان در مقایسه با دیگر روشها مناسب تر است از طرفی تنها با یکبار پرداخت هزینه از شر بیماری خلاص خواهید شد. به علاوه چون این درمان سرپایی انجام شده نیاز به صرف هزینه برای بیمارستان و یا استراحت در منزل نیست.

هزینه این درمان بین 2 الی 3 میلیون تومان متغیر است. در ضمن معمولاً بیمه های این هزینه را بر عهده نمی گیرد زیرا بیمه ها هزینه درمان های سرپایی و بدون نیاز به بستری در بیمارستان را پرداخت نمی کنند. البته در برخی موارد بیمه های تکمیلی این هزینه را بر عهده میگیرند. لازم است قبل از هر اقدامی در این مورد تحقیق کنید.

آیا لیزر درمان قطعی است؟

پاسخ این سوال مثبت است. لیزر درمان قطعی است زیرا با این روش مقدار بیشتری از بافت آسیب از مقعد خارج می شود و بیماری به طور کامل درمان می شود. اما قطعی بودن درمان به خود فرد نیز بستگی دارد. همان طور که حتماً میدانید یکی از علت های اصلی در ایجاد این بیماری سبک زندگی اشتباه و رژیم غذایی غلط است که همگی زمینه را برای بروز بیماری فراهم می کنند. اما خود فرد می تواند با رعایت چند نکته ساده از بروز بیماری پیشگیری نماید.

پیشگیری از عود مجدد

رعایت نکات زیر می تواند خطر و احتمال عود مجدد بیماری را کاهش دهد.

رعایت رژیم غذایی حاوی فیبر : فیبر در انواع میوه ها و سبزیجات به خصوص میوه هایی مانند آلو و انجیر و سبزیجاتی مثل آووکادو یافت می شود. این ماده غذایی حجم مدفوع را افزایش داده و به تسریع روند بهبود کمک می کند.نوشیدن آب : لازم است برای جلوگیری از عود مجدد بیماری حداقل 8 لیوان آب در طول روز بنوشید. آب در نرم نمودن مدفوع تاثیر گذار است.ورزش : انجام ورزش می تواند می تواند عملکرد روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست کمک کند. لازم است حداقل 30 دقیقه در طول روز ورزش کنید.حذف سیگار و الکلکاهش وزنپرهیز از زور زدن در توالتاجتناب از به تاخیر انداختن اجابت مزاج

دوره نقاهت پس از درمان

حمام سیتز : استفاده از حمام سیتز در دوره نقاهت به بهبودی سریعتر زخم ها کمک کرده و در بهبود التهاب آنها نیز موثر است. حمام سیتز یا نشیمن به نشستن در آب گرم گفته می شود. برای این منظور می توانید از لگن آب گرم و یا وان آب کمک بگیرید.مراقبت از زخم : برای این منظور باید بهداشت مقعد را رعایت نمایید و حداقل تا بهبودی کامل از پوشیدن لباس های تنگ با الیاف غیر طبیعی خودداری نمایید.مراجعه منظم به پزشک برای بررسی روند بهبودی زخم هامصرف داروهای تجویزی پزشک شامل مسکن ها و آنتی بیوتیک هانشستن بر روی موضع نرم و یا کمک گرفتن از بالش های نرم دوناتی شکلپرهیز از دستمال توالت های معطرمصرف ملین در صورت ابتلا به یبوست با مشورت پزشککمپرس یخ به منظور کاهش درد پس از جراحی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جراحی با لیزر عود مجدد بیماری بافت آسیب دیده روشهای درمانی درمان با لیزر روشهای درمان درد شدید درمان ها طور کلی بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ،شهروند خبرنگار ما در پیامی گفته در یکی از مراکز ناباروری هزینه یک بخش از درمان بیش از دو برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

او خواستار رسیدگی مسئولان شده است.

جباری ، سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت درباره درمان ناباروری  گفته :  پیش از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، پوشش درمان ناباروری کامل نبود اما اکنون در بخش دولتی پوشش به ۹۰ درصد رسیده است. .

جباری  با اشاره به وجود ۸۰ مرکز درمان ناباروری  در کشور، افزود: برخی محدودیت‌ها از اقلام دارویی تحت پوشش نیز برداشته شده و برخی اقلام خدمتی جدید نیز اضافه شده است.

 

متن پیام شهروندخبرنگار ما:

من چند سال  است به دلیل ناباروی به یک مرکز درمان ناباروری مراجعه میکنم ولی متاسفانه امسال خیلی قیمتها رو افزایش دادند مثلا در یکی از مراحل آی وی اف (IVF) ،  تعرفه پارسال بین ۶ تا ۸ میلیون بود ولی امسال ۲۰ میلیون   کردند. لطفا رسیدگی کنید.

دیگر خبرها

  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • حس خوب حمایت