Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@19:23:34 GMT

درد شدید هنگام نشستن، علائم بیماری هموروئید

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۳۷۵۵

بیماری بواسیر خارجی یا همان هموروئید خارجی نوعی از بیماری های مقعدی یا نشیمنگاهی است. این بیماری شایع هیچ عامل خارجی نداشته و تنها سبک زندگی بیمار است که تاثیری مستقیم بر بروز بیماری، شدت آن و حتی درمان این عارضه دارد. از آنجایی که این بیماری به شدت شایع شده و در میان اقشار مختلفی از جامعه با هرسن و سالی خطر ابتلا به آن وجود دارد، توصیه می کنیم برای چند دقیقه ای همراه ما باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بواسیر خارجی چیست؟

به طور کلی بواسیر به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم میشود. این بیماری در اثر متورم شدن یا گشاد شدن سیاهرگ ها ایجاد میشود. در صورتی  که این سیاهرگ ها داخل مقعد باشند، بواسیر از نوع داخلی و در صورتی که سیاهرگ های خارج از مقعد و بر روی دریچه آن، دچار التهاب و تورم شوند، بواسیر خارجی است.

علت چیست؟

علت بیماری بی شک خود فرد است. یعنی فردی که نسبت به سلامت دستگاه گوارش خود بی اهمیت است، به احتمال زیاد در معرض این عارضه قرار میگیرد. پس در صورتی که هر یک از شرایط زیر را دارا هستید، و آن را تغییر ندهید میتوانیم بگوییم در آینده ای نزدیک به هموروئید خارجی مبتلا خواهید شد:

بیشتر از ۸ ساعت در روز می‌نشینید. ورزش و فعالیت ندارید. به طور مداوم دچار یبوست و اسهال هستید. رژیم غذایی ناسالمی دارید. سیگار میکشید. رابطه جنسی مقعدی برقرار میکنید. بارداری هستید یا به تازگی زایمان کرده اید.

 

علائم چیست؟

علائم بیماری در افراد متفاوت بوده و در شدت های مختلفی ظاهر می شوند. لازم است در صورت بروز این علائم با پزشک مشورت کنید. زیرا ممکن است علائم ناشی از بیماری های دیگری باشند. مهمترین علائم این بیماری عبارتند از :

 

درد شدید متورم شدن اطراف مقعد و التهاب آن خونریزی لمس توده هایی برآمده اطراف مقعد خارش و سوزش راه درمان چیست؟

از آنجایی که این عارضه قدمت دیرینه دارد، در طی سالیان راهکاری های درمانی متفاوتی برای آن توصیه شده است. اما بهتر است قبل از هر اقدامی با پزشک در این مورد مشورت کنید.

در ادامه چند روش برای درمان این بیماری معرفی میکنیم.

لیزر بواسیر

بهترین و موثر ترین روش برای درمان این بیماری است. اگر میخواهید قطعی، سریع و سرپایی به نتیجه مورد نظر برسید، از این روش استفاده کنید.

همانطور که گفتیم تورم سیاهرگ علت بیماری است پس برای درمان باید این زائده از مقعد خارج شود. در گذشته برش توسط چاقو جراحی صورت می‌گرفت اما در این روش توسط لیزر برش صورت میگیرد. استفاده از لیزر موجب شده آسیب کمتری به بافت های اطراف وارد شود. به علاوه چون بافت هنگام برش ترمیم میشود از خونریزی و درد جلوگیری خواهد شد. از مزیت های درمان به این روش می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

بدون درد و خونریزی سریع و سرپایی هزینه مناسب نتیجه قطعی درمان بی خطر و بدون عوارض آسیب کمتر و نتیجه گیری سریع تر جراحی

یک روش دیگر برای درمان بواسیر عمل جراحی است. به این طریق بافت اضافی توسط جراحی برداشته میشود. این جراحی در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام میشود. اما به سبب درد شدید و مشکلاتی که پس از آن برای بیمار ایجاد میشود، انجام آن منسوخ شده است.

در کنار تمامی این موارد در جراحی بواسیر خارجی خطر آسیب به اسفنکتر یا همان عضله دریچه مقعدی که وظیفه کنترل دفع را بر عهده دارد، وجود دارد. در نتیجه اغلب پزشکان انجام آن را توصیه نمیکنند. از معایب این درمان میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

درد شدید خونریزی نیاز به بستری در بیمارستان خطر عوارضی مانند عفونت و بی اختیاری هزینه بیشتر نیاز به مراقبت بیشتر و دوره نقاهت طولانی تر اسکلروتراپی

اسکلروتراپی یک روش سریع و سرپایی برای درمان هموروئید خارجی است. این درمان تنها یک تزریق ساده بوده و سریع انجام میشود. عملکرد اسکلروتراپی به این صورت است، که با تزریق مایعی مخصوص در سیاهرگ آسیب دیده چسبندگی ایجاد می کنند. با مسدود شدن سیاهرگ و قطع جریان خونرسانی عروق آسیب دیده ترمیم میشود. این درمان سریع و فوری است و به طبع نیاز به بستری در بیمارستان و یا پرداخت هزینه های گزاف ندارد. با این حال عوارض خاص خود را دارا است. این عوارض عبارتند از :

تورم و خونمردگی احتمال عفونت بی نتیجه ماندن درمان کبودی محل تزریق درمان خانگی

درمان های خانگی مجموعه ای از روشها بوده که به کنترل سریعتر شرایط کمک میکند، اما به عنوان روشی قطعی برای درمان شناخته نمیشود. برخی از راهکارهای درمان خانگی عبارتند از:

فیبر: فیبر ماده ای مغذی است که در انواع سبزیجات و میوه ها یافت میشود. فیبر در روده انسان تجزیه نشده بنابراین در همان جا تجمع میکند و حجم مدفوع را افزایش خواهد داد. حداقل ۳۰ گرم در روز فیبر بخورید. ورزش کنید : ورزش با بهبود عملکرد روده ها در درمان موثر است. از ورزش های ساده مثل پیاده روی کمک بگیرید و حداقل ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید. آب بنوشید : نوشیدن آب برای بدن مفید است. زیرا که مدفوع را نرم کرده و عبور آن از مقعد را تسریع میکند. باید ۸ لیوان آب در طول روز بنوشید. حمام سیتز : این روش درمان شامل نشستن و قرار دادن نشیمنگاه در آب گرم است. برای این کار از لگن تمیز یا وان حمام ضد عفونی شده کمک بگیرید. حداقل ۲۰ دقیقه در آب بشینید و برای افزایش  تاثیرگذاری به آن نمک اپسوم اضافه کنید. بهترین زمان حمام سیتز بعد از جراحی است. کمپرس یخ : سرما موجب می‌شود درد شما به سرعت کاسته شود. برای این منظور چند تکه یخ را درون یک کیسه فریزر قرار داده و بر روی موضع اعمال کنید. پیشگیری

برای پیشگیری حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

به مدت طولانی ننشینید. اگر سابقه بواسیر دارید برای نشستن از بالش های نرم دوناتی شکل کمک بگیرید. در صورت لزوم از ملین ها استفاده کنید تا دچار یبوست نشوید. بهداشت مقعد را رعایت کنید. لباس های مناسب بپوشید. از استعمال سیگار بپرهیزید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بواسیر بیماری هموروئید بواسیر خارجی برای درمان درد شدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۳۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن درد می‌گیریم؟

درد عضلانی که قسمت کوچکی از بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از آن ناحیه از بدن ایجاد می‌شود برای مثال درد بازو‌ها ناشی از بلند کردن جعبه‌ها در طول روز همچنین ممکن است یک آسیب جزئی باشد، مانند کبودی شانه پس از زمین خوردن.

به گزارش ایسنا، با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آن‌ها را سفت کند و حرکت آن‌ها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.

روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آن‌ها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آن‌ها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

 بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

 اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

 پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)

دیگر خبرها

  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)