Web Analytics Made Easy - Statcounter

عموما افراد مبتلا به بیماری های نشیمنگاهی مثل بواسیر یا هموروئید، دوست ندارند تا زمانی که مجبور نشده اند در مورد بیماری شان با کسی صحبت کنند یا به پزشک مراجعه کنند. این رفتار علاوه بر اینکه کمکی به بهبود خود به خودی بیماری نخواهد کرد، ممکن است عوارضی را برای بیمار ایجاد کند که درمان هموروئید را بسیار سخت‌تر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عارضه به دو شکل هموروئید داخلی و خارجی ایجاد می شود که در ادامه به بررسی علت، علائم و روش های درمان هر یک خواهیم پرداخت:

هموروئید چیست؟

وقتی رگ های داخل یا اطراف مقعد دچار آسیب، تورم، کشیدگی و پارگی شوند، شما به هموروئید مبتلا شده اید. بیماری بواسیر یا هموروئید بسیار شایع تر از سایر بیماری های ناحیه مقعد و نشیمنگاه است.

عروق بواسیری بطور طبیعی در این ناحیه وجود دارند و زمانی به بیماری تبدیل می شوند که به دلیل ایجاد فشار و عوامل دیگر دچار آسیب شوند. این بیماری معمولا باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی روزمره مثل نشستن و دفع مدفوع می شود که گاهی از تحمل فرد خارج است.

بررسی آمار ابتلا به بواسیر

بر اساس آمار بیش از نیمی از مردم جهان یکبار در طول زندگی خود به این بیماری دچار می شوند و میزان ابتلا به هموروئید در زنان و مردان تقریبا مساوی گزارش شده است.

با اینکه آمار ابتلا به این بیماری در افراد بالای 40 سال کمی بیشتر است، اما همه افراد و در هر سنی می توانند به بواسیر مبتلا شوند. به خصوص افرادی که از سبک زندگی و تغذیه درستی پیروی نمی کنند بیشتر در معرض ابتلا به هموروئید هستند.

انواع هموروئید

هموروئید می تواند در داخل یا خارجی مقعد ایجاد شود که با توجه به محل دقیق ایجاد آن به دو نوع بواسیر داخلی و خارجی تقسیم می شود. البته بعضی از بیماران ممکن است بطور همزمان به هر دو نوع داخلی و خارجی مبتلا شوند.

بواسیر داخلی: بواسیر یا هموروئید داخلی، به ایجاد آسیب و التهاب در رگ های داخلی مقعد اطلاق می شود. هرچقدر این عارضه پیشرفت کند، تورم زائده های هموروئیدی داخل مقعد بیشتر شده و این عروق متورم می توانند از مقعد بیرون بزنند و دچار پرولاپس شوند.

 

 

به نقل از کلینیک پایتخت;

درمان هموروئید داخلی پیشرفته و پرولاپس شده نباید به تعویق بیفتد. زیرا علاوه بر اینکه بیمار متحمل درد و ناراحتی زیادی می شود، با پیشرفت بیماری درمان هم پیچیده و سخت تر می شود.

با توجه به وضعیت تورم و بیرون زدگی عروق درگیر بواسیر یا هموروئید داخلی، این عارضه به چهار درجه تقسیم می شود:

درجه یک: در این مرحله عروق داخل مقعد و متورم شده اند. درجه دو: در گرید دو بواسیر داخلی، عروق بواسیری هنگام دفع خارج می شوند و مجدد به جای خود بر میگردند. درجه سه: وقتی برای برگشتن عروق بواسیری به سر جای خود نیاز به نیروی خارجی باشد، هموروئید داخلی شما گرید 3 است. درجه چهار: در این مرحله شدت بیرون زدگی به اندازه ایست که باید هر چه سریع تر لیزر یا جراحی بواسیر انجام شود.

بواسیر خارجی: در هموروئید خارجی تورم و ترک خوردگی در رگ های بیرون و اطراف مقعد ایجاد می شود و باعث تورم، خارش و ترک خوردگی در این ناحیه می شود. علائم این نوع هموروئید معمولا شدیدتر است و گاهی ممکن است به بواسیر ترومبوزه تبدیل شود. به همین دلیل افراد هنگام مواجهه با چنین علائم آزاردهنده ای، به دنبال راه های درمان سریع بواسیر خارجی هستند.

 

 

 

علائم بواسیر داخلی و خارجی

معمولا بروز علائم هموروئید در مراحل اولیه بیماری اتفاق نمی افتد و با حاد و مزمن شدن این عارضه، علائم بروز پیدا می کنند. همچنین علائم بواسیر در افراد مختلف و با توجه به اینکه بواسیر داخلی یا خارجی است، تغییر می کند. شایع ترین نشانه های بواسیر که بیشتر بیماران آن را تجربه می کنند:

خارش شدید اطراف مقعد احساس درد هنگام دفع نشت مدفوع سوزش و درد اطراف مقعد هنگام نشستن توده ملتهب، دردناک و متورم در نزدیکی مقعد مشاهده خون در دستمال یا روی مدفوع پس از اجابت مزاج احساس دفع نشدن کامل مدفوع

اگر شما به هموروئید داخلی مبتلا شده باشید، خونریزی مقعدی می تواند جز اولین نشانه هایی باشد که تجربه می کنید.

عوامل موثر در ابتلا به هموروئید

یکی از دلایل اصلی ایجاد هموروئید ایجاد فشار زیاد در مقعد عنوان شده است. عوامل گوناگونی باعث ایجاد فشار در رکتوم و مقعد می شوند که برخی از آنها به شرح زیر است:

یبوست و خشکی مدفوع اسهال مزمن برقراری رابطه مقعدی ورزش سنگین زور زدن زیاد در دستشویی بارداری و زایمان در زنان کم تحرکی و نشستن زیاد چاقی و اضافه وزن روش های تشخیص

انجام معاینه بصری مقعد ممکن است برای تشخیص بواسیر یا هموروئید خارجی کافی باشد. البته در مواقعی ممکن است پزشک برای اطمینان معاینه دیگری را انجام دهد تا هرگونه ناهنجاری داخل مقعد را بررسی کند.

این معاینه با نام معاینه انگشتی شناخته می شود که طی آن پزشک یک انگشت پوشانده شده با دستکش و چرب را به داخل رکتوم وارد می‌کند. اگر احساس کند چیزی غیرطبیعی است، ممکن است دستور یک آزمایش اضافی به نام سیگموئیدوسکوپی را دهد.

به دلیل اینکه تشخیص هموروئید داخلی کمی سخت تر است، انجام آزمایشات بیشتر مثل آنوسکوپی، سیگموئیدوسکوپی و گاهی کولونوسکوپی تجویز می شود.

چه زمانی به دکتر بواسیر مراجعه کنیم؟

توصیه می کنیم که با مشاهده هرگونه علائم غیر طبیعی در ناحیه مقعد مثل خونریزی، درد، تورم، تغییر شکل مدفوع و غیره حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

نمی توان هر خونریزی را به بیماری بواسیر ربط داد و بدون معاینه و انجام آزمایشات نمی توان ابتلا به این بیماری را تایید کرد. هر زمان که دچار خونریزی، درد رکتوم یا خستگی عضلانی شدید زمان آن فرا رسیده که به پزشک مراجعه کنید و در این باره با او مشورت کنید.

در مرحله اول برای تشخیص بیماری می توانید به دکتر عمومی مراجعه کنید تا علائم بیماری در شما را تایید کند. معمولا در ابتدا روش هایی مثل مصرف پماد و دارو، مصرف فیبر و مایعات بیشتر و سایر روش های خانگی توسط پزشک توصیه می شود.

اما اگر علائم بیماری تشدید شوند یا بعد از گذشت دو هفته علائم بهبود نیابد، باید به سراغ روش های جراحی و لیزر هموروئید بروید.

مراجعه به یک جراح گوارش یا جراح عمومی که سابقه درمان های موفق و تخصص و تجربه کافی را داشته باشد از اهمیت زیادی برخوردار است که حتما قبل از انتخاب پزشک باید به آن دقت کنید.

رایج ترین راه های درمان هموروئید داخلی و خارجی

در حقیقت تنها راه درمان قطعی و بدون بازگشت بواسیر یا هموروئید روش های جراحی و لیزر هستند که با توجه به شرایط بیماری و طبق نظر پزشک بهترین درمان تجویز می شود. روش های درمان قطعی هموروئید داخلی و خارجی به شرح زیر است:

لیزر هموروئید

بهترین راه درمان هموروئید، عمل سرپایی لیزر است که تا حد زیادی جایگزین جراحی های سنتی و قدیمی شده است. عمل لیزر هموروئید در کلینیک یا مطب و در کمتر از نیم ساعت و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود.

این عمل سرپایی با حداقل درد و خونریزی انجام می شود و بیمار بلافاصله بعد از جراحی مرخص می شود. همچنین دوران نقاهت عمل لیزر بواسیر بسیار کوتاه است و بیمار خیلی زود به فعالیت های روزمره خود بر می گردد.

همچنین نیازی به نگرانی درباره عوارض لیزر بواسیر نیست، زیرا این عمل هیچگونه عوارضی ندارد و احتمال عود مجدد بیماری در این روش تقریبا صفر است.

هموروئیدکتومی باز و بسته

در این روش زائده های بواسیری بوسیله تیغ جراحی بطور کامل حذف می شوند. این جراحی ممکن است تحت بیهوشی انجام شود و معمولا بیمار تا یک روز بعد از عمل در بیمارستان بستری می شود.

در روش هموروئیدکتومی باز بعد از حذف زائده ها، زخم جراحی را نمی بندند تا طی زمان و خود به خود ترمیم شود. پانسمان محل جراحی باید مرتب تعویض شود و حدود چند هفته زمان لازم است تا زخم کاملا ترمیم شود.

در روش هموروئیدکتومی بسته در انتهای جراحی، زخم را با بخیه می بندند و در این روش احتمال عفونت کمی بیشتر است. به همین دلیل باید مراقبت های بعد از عمل به خوبی انجام شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا هموروئید بواسیر داخلی و خارجی بواسیر هموروئید چیست درمان هموروئید افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا بواسیر یا هموروئید هموروئید داخلی درمان هموروئید داخلی و خارجی بواسیر داخلی اطراف مقعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۳۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید
  • علائم فشار خون بالا
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)